Hulp bij crowdfunding

Hulp bij crowdfunding

Wanneer u een bedrijf start heeft u geld nodig. Helaas wil de bank of een andere financiële instelling u het geld niet altijd lenen. U kunt dan aankloppen bij vrienden en familie. Ook vrienden en familie kunnen u vaak geen hele grote bedragen leveren. Via crowdfunding kunt u toch proberen het gewenste bedrag op te halen. Vele initiatieven hebben via deze weg al veel geld opgehaald.

Crowdfunding starten

Via crowdfunding proberen veel mensen geld op te halen voor een droom, project of bedrijf. Ook beleggers weten steeds beter hun weg te vinden richting deze projecten. Crowdfunding brengt vaak meer op dan het beleggen in aandelen. Crowdfunding is ontstaan in de creatieve sector. Vandaag de dag maken veel meer sectoren gebruik van deze vorm van geld ophalen. De gedachte achter crowdfunding is dat vele kleine donateurs een groot bedrag bij elkaar brengen. Investeerders kunnen risico's spreiden door te beleggen in vele kleine projecten. Er zijn verschillende modellen van crowdfunding mogelijk. Zo zijn er projecten waarbij de investeerders een tegenprestatie kunnen verwachten. Bij het realiseren van een restaurant kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan een wand met namen. Ook kan het zo zijn dat investeerders korting krijgen op een product als zij investeren. Er zijn vele websites waarop crowdfunding projecten te vinden zijn. Sommige websites zijn gespecialiseerd in bepaalde sectoren zoals de kunst. Er zijn ook platforms die alleen in Nederland actief zijn. In sommige gevallen is het toch beter te kiezen voor een internationaal platform. Op internationale platforms worden projecten soms beter gevonden dan op nationale platforms.

Heeft u vragen over het gebruik van crowdfunding? Neem dan contact met ons op! Meer informatie over crowdfunding vindt u op Smarter Money.

Terug naar overzicht