Hoe een arbeidsrechtadvocaat jou van dienst kan zijn

Hoe een arbeidsrechtadvocaat jou van dienst kan zijn

Er zijn momenten in ieders leven waarop hij zich meer dan waarschijnlijk in het kantoor van een advocaat zal bevinden. Of het nu gaat om het opstellen van een testament, het kopen van een huis, het beëindigen van een huwelijk, of het starten van een bedrijf, advocaten kunnen je helpen met advies, begeleiding, en natuurlijk juridische diensten.  Er zijn, natuurlijk, verschillende soorten advocaten die op verschillende gebieden van het recht praktiseren. Voor je testament zal je eerste stop meestal bij een advocaat zijn die zich toelegt op testamenten en nalatenschappen. Voor kwesties rond huwelijk, kinderen, scheiding, of echtscheiding zijn er gezinsadvocaten die kunnen helpen. Evenzo kan een bedrijfsadvocaat je helpen dat nieuwe bedrijf van de grond te krijgen.

Bescherm je toekomst, vraag om professionele hulp bij arbeidsrecht

Als het echter om problemen op de werkplek gaat, kan een arbeidsrecht advocaat je beste hulp zijn. Arbeidsrecht advocaten zijn goed thuis in allerlei soorten problemen op de werkplek, en kunnen je helpen de beste oplossingen voor je situatie te bedenken.  Terwijl sommige arbeidsrechtadvocaten zich alleen richten op het helpen van werkgevers of werknemers, vinden wij dat werken met beide kanten helpt om een beter inzicht te krijgen in je behoeften.
Hier zijn de top tien redenen om een arbeidsrecht advocaat te zien:

Top 5 Redenen voor werknemers om een arbeidsrechtadvocaat te zien

  • Beoordeling van een baanaanbieding - Arbeidsrechtadvocaten zijn niet alleen handig als je je baan kwijt bent; ze kunnen ook nuttig zijn als je aan je nieuwe baan begint. De opzeggingsclausule die je in je arbeidscontract tekent bepaalt bijvoorbeeld meestal op hoeveel geld je recht hebt als je werkgever je baan in de toekomst opzegt. Een arbeidsrecht advocaat kan je helpen je arbeidsaanbod te bekijken en ervoor zorgen dat wat je tekent je in de beste positie brengt als je aan je nieuwe baan begint.
  • Omgaan met een probleem op de werkplek - Conflicten op de werkplek kunnen een moeilijke situatie zijn, maar niet elke uitdaging hoeft te leiden tot het einde van je arbeidsrelatie. Een arbeidsrecht advocaat kan je helpen de situatie te beoordelen (ze hebben waarschijnlijk al eerder iets soortgelijks meegemaakt) en suggesties doen voor de eenvoudigst mogelijke oplossingen die niet het einde van je arbeidsrelatie forceren.
  • Intimidatie en discriminatie - Intimidatie en discriminatie zijn een ongelukkige realiteit op de werkplek, en hoewel er meerdere wetten zijn die zo'n behandeling voorkomen, is de waarheid dat beide nog regelmatig gebeuren. Dit soort behandeling is nooit goed, en er zijn wetten om werknemers tegen zulk gedrag te beschermen. Er zijn meerdere mogelijke oplossingen voor pesterijen en discriminatie op de werkplek, en een arbeidsrecht advocaat kan je helpen je beste opties door te nemen.
  • Onderhandelen over een uittredingspakket - Voor werknemers die langer in dienst zijn en een uitweg uit hun functie zoeken, kan er een alternatief zijn voor het aankondigen van een snelle pensionering. Een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht kan je helpen te onderhandelen over een geleidelijke uittreding uit je baan.
  • Ontslag - Een baan verliezen kan een van de pijnlijkste verliezen zijn die je ooit kunt meemaken. Arbeidsrecht advocaten helpen ervoor te zorgen dat werknemers eerlijk behandeld worden en een eerlijke uitbetaling krijgen.

Top 5 Redenen voor werkgevers om een arbeidsrechtadvocaat te raadplegen

  • Arbeidscontracten - Arbeidscontracten zijn belangrijk voor de gezondheid van je bedrijf. Herzie je arbeidscontract jaarlijks om er zeker van te zijn dat het up-to-date is met de wettelijke praktijken.
  • Beleid op de werkplek - Progressieve discipline is bevorderlijk voor de normen en verwachtingen op de werkplek. Sommige beleidsregels zijn echter wettelijk verplicht, en moeten aan bepaalde normen voldoen om strenge straffen te vermijden. Progressieve discipline komt de normen en verwachtingen op de werkplek ten goede.
  • Discipline kwesties - Werkgevers zijn ook maar mensen, en het kan dwingend zijn om een lastige werknemer onmiddellijk te ontslaan. Progressieve discipline kan helpen om prestatieproblemen op de werkplek te corrigeren. Een arbeidsrecht advocaat kan helpen de juiste strategieën op te zetten om de algemene prestaties van je team te helpen verbeteren.
  • Veranderingen doorvoeren - Ondernemingen die blijven stilstaan zijn vaak het snelst afgefikt. Ondernemingen willen vaak groeien of krachten bundelen en moeten in moeilijkere tijden misschien grote veranderingen doorvoeren. Werken met een arbeidsrecht advocaat kan helpen de gevolgen voor je werknemers te beperken terwijl je bedrijf evolueert.
  • Ontslag - Een ontslag dat slecht gedaan wordt kan de scherpste doorn in het oog van een werkgever worden.
Terug naar overzicht