Contracten en overeenkomsten

Contracten en overeenkomsten

Wanneer u een bedrijf heeft en de zaken gaan goed is dat een fijne gedachte. Wanneer er aanhoudende drukte is kan het zijn dat u eraan denkt om (extra) personeel aan te nemen. U wilt natuurlijk dan wel dat alles goed is vastgelegd in een contract. Het kan ook zijn dat u uw arbeidscontract wilt laten nakijken. Wanneer u een contract tekent met bijvoorbeeld een concurrentiebeding kan dit grote gevolgen hebben. Sommige zaken hoeft u niet meer te regelen apart in een overeenkomst maar zijn al geregeld in een CAO.

Contract opstellen

Voor de gemiddelde ondernemer is het niet gemakkelijk om een contract op te stellen. Er zijn veel zaken die in een contract horen te staan zoals het loon en de juiste persoonlijke gegevens. U kunt als werkgever ook extra zaken opnemen in een contract. Een concurrentiebeding is een veel voorkomende bepaling. U mag niet neerzetten in een concurrentiebeding wat u wilt. Een concurrentiebeding moet wel redelijk zijn voor uw werknemers. U kunt een concurrentiebeding niet zo opstellen dat een werknemer bijna nergens anders werk kan accepteren omdat dit in het concurrentiebeding verboden is. Mocht u een overeenkomst opstellen waarin u zich niet houdt aan de wettelijke bepalingen dan kan dit gevolgen hebben. Zo kan een bepaling nietig zijn of door een rechter worden vernietigd. In ernstige gevallen kan een werknemer ook een schadevergoeding van u vorderen.

Overeenkomst opstellen

Om gedoe te voorkomen kunt u beter alle contracten en overeenkomsten goed laten opstellen. Dit voorkomt problemen achteraf. Onze partners helpen u graag bij het opstellen van uw contracten en overeenkomsten. Ook kunnen zij uw arbeidsovereenkomst controleren. Neem contact met ons op als wij u kunnen helpen!

Terug naar overzicht